Thailand, Bangkok

Hej!

Flygresan gick som vanligt bra, peppar peppar ta i tra:). Det enda som var lite underligt, var att de serverade nudlar med rakor till frukost. MMMM vad vi var sugna pa det klockan 04.00. Men David at som vanligt med god aptit.

Val framme i Thailand mottes vi av en man med skylten MR. David Lindblom x2. Han korde oss till Royal Hotel, ett riktigt fint hotell med stor lobby, 3 restauranger, skraddare, juvelshop, turistbyra, SPA, och swimming pool. Lyx for oss backpackers. Vi har dessutom fatt en otrolig buffefrukost, som bland annat inneholl flingor, frukt, kaffe, juicer, egg, pankakor, och for att inte glomma de 5 olika wooksorterna.

Eftersom att david inte ar lika bra pa att sova som Sara pa flygplan (eller nagonstans for den delen), var han valdigt trott och sov mesta delen av forsta dagen. Sara daremot, kande sig aventyrslusten och bokade in en Thai Massage pa hotellets spa. Det kostade ju trots allt bara ca 60 kr for en timme.

Hon gick ner till receptionen for att kontrollera hur man bokade, da ringde receptionisten i en klocka. Vips kom 5 thailandare springande for att eskortera henne till massagen. Thaimassagen visade sig vara valdigt speciellt, for det forsta hade hon for smutsiga fotter, sa den lilla thailandaren till massor tog fram en balja och borjade skrubba dem. Sen borjade det... Thailandaren borjade rycka, dra, sparka, ga och till och med HOPPA pa henne. Det gjorde fruktansvart ont, men det var ju iaf en upplevelse.

Vi tog sedan bussen ner till shoppinggatorna, dar vi gjorde endel fynd. Eller vad sags som en plattang (som fungerar alldeles utmarkt) for 44 kr, ett par skor for 22kr, en vaska for 30 och en hel del annat billigt?

Vi har ocksa hunnit med en dag med tempelbesok, dar vi t.ex. slappte ut faglar ur en liten bur framfor "the standing buddha", detta skulle tydligen ge oss evig lycka. Nar man besoker tempel, maste man ha en speciell kladsel. Langarmad troja och langbyxor var vall inte helt att foredra i 32graders varme. Under denna dag hade vi aven en privat taxichauffor, Sunan, som korde oss dit vi ville i 3timmar for 10kr. Vi gav honom de 4dubbla och han blev valdigt glad.

Igar besokte vi the floating market, en marknad med vattengator. Man akte runt i en liten bat dar vi kunde shoppa massor av krimskrams. Vi fick en chans att se hur befolkningen bodde i den narliggande byn. En mysig tur.

Nu har vi varit i har i 3 dagar, och tro oss nar vi sager att vi inte langre ar sarskilt sugna pa ris. Tacka vet vi potatis. Men maten ar billig, vi at nyss 2 tallrickar med ris+biff wook, ink dricka for 18kr. Pa de lite dyrare stallerna har vi atit for ca 40 kr var.  

Vi ar iaf nu i Chiang mai, imorgon beger vi oss ut i djungeln pa en trekkingtur som varar i 3 dagar. Dar ska vi bland annat fa rida pa elefant. Efter det har vi bokat en tur till Koh Samui, dar vi antligen ska fa sola och bada igen. Nagonting jobbigt ar att vi inte direkt har den dar brannan kvar langre. Mycket sightsing och lite solpressing de senaste veckorna, har mer eller mindre resulterat i att vi nu kanner oss bleka.

Tyvarr kan vi inte lagga upp bilder, eftersom internet ar otrolgigt segt.






Kommentarer
Postat av: Micke & Jessica

Oj, backpackers lever som värsta kungar.....

Fantastiskt att läsa om vad ni är med om. Blev fötterna rena Sara?

Take care

2009-11-22 @ 09:34:48
Postat av: Adam

Kul att ni har det bra, men lite synd att det inte blir några bilder! Man kan ju tycka att bredband borde vore vara en mänsklig rättighet!

Nu är det väl mindre än en månad kvar, så ni får se till att ta åt er solsken nu den sista tiden.

Här är det som vanligt, jobbar just nu med ett

seminarium som berör tillnärmningsdirektiv för den inre och gemensamma marknaden, mycket spännande... vet att ni är lite avundsjuka, eller?

Ha det bra

2009-11-24 @ 15:56:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0