Nu lamnar vi staterna!

 Nu lamnar vi staterna och aker vidare till Fiji, vi har haft det helt underbart.
Det kanns skont att aka harifran efter tva veckor, vi har hunnit uppleva mycket under den har tiden men det finns mycket kvar att se. Vi hann aldrig till Las Vegas sa det maste bli en annangang da vi har hort att det ar riktigt hafftigt.

Igar blev det en dag pa stranden i Santa Monica, vilken strand :).
Santa Monica pier var riktigt haftigt med akattraktioner pa piren, matstallen och en fantastisk utsikt over den vita stranden.

Universal Studios var riktigt coolt, nar vi var dar spelade dom in Desperate housewifes tyvarr sag vi ingen av fruarna.
Vi fick se vart dom spelade CSI och hajen bl.a. Vi fick ocksa se hur dom gor alla ljudeffekter till en film.
Vi fick vara med om en jordbavning i en tunnelbanestation. Shit jag (Sara) blev faktiskt radd, hela taget akte till sidan det kom ett tag i varldensfart den borjade regna in, taket ramlade ner. Effekterna kanndes verkligen som om det var pa riktigt. 

Nar vi kom hem darifran var det filmpremier pagang limosin efter limosin kom men aldrig nagra kandisar, 
men till slut sa kom sjalvaste huvudrollsinnerhavaren i filmen. Bruce Willis gaende ca 15 meter ifran oss med sin fru i handen.
( bilder kommer ) 
Man kan inte ha varit i Hollywood, Bel Air och Beverly Hills utan att ha sett nagon kandis men nu har vi gjort det sa nu kan vi aka vidare.


 
Vad kul att se att ni ar sa manga som laser om vara upplevelser, hoppas ni alla har det bra dar hemma.
Vi far be om ursakt om det kommer att bli lite tyst har ett tag nu eftersom vi ska ut och pa oarna ar det lite osaker om vi kommer att ha nagon dator. Hittar vi nagon lovar vi att skriva.

Annars aker vi till nya Zeeland om ca tva veckor sa da ar det dax att borja lasa om oss igen.

Var radda om er dar hemma!

/ Sara och David

Bel Air - Hollywood

Efter en riktigt lyckad dag igar pa Venice beach (dar dom spelade in Baywatch)  och lite shopping pa Hollywood Blv umgicks vi med tva svenska tjejer har pa hostelet.  Det var skont att fa prata lite svenska och dom var verkligen jattetrevliga. Det roliga ar att dom ska aka samma tur som oss nastan sa vi kommer sakar traffa dom igen under resan iaf ar planerna sa!


Idag har vi tvattat och betalat var pakeringsbot, vi har dessutom hunnit med att ta en tur in bland kandisarnas miljonhus.  Det trakiga ar att man inte ser sa mycket det ar mest en massa trad och en stor grind sa man far anvanda sig av fantasin. Vi sag iaf bla. Michael Jacksons hus fullt med blommor utan for, Nicholas Cage fort , Brad Pitt och Angelina Jolie palats , Paris Hiltons foraldrars hus och Playboy mansion.

Men det haftigaste pa turen var enligt Sara att fa se dar Pretty Woman spelades in. Vi sag hotellet dar hon levde lyxliv, och vi bor namligen pa gatan dar hon blev uppraggad av mr Geer och saklart trappan dar han stod och erkande sin karlek. IIIIH! Vart hostel ligger 5 minuter ga vag fran den trappen JIPPY!


Vadret? VARMT, klibbigt och underbart. Det ar ca 35 C och klarbla himmel. Anvander ni vinterjacka hemma?

Maten? Raviolin smakade iaf bra.


Nu kan vi antligen ladda upp lite bilder fran resan sa har langt, tyvarr gar det jattesegt sa ni far bara ett smakprov.

Aalar jag saknar min plattang! :(

 

 

Top of the world! En av varldens vackraste utsikter.
Den har tog jag till dig kusin Andreas Varberg! ;0

For att avsluta dagens inlagg maste vi bara saga att vi har det heeeelt underbart.

Sara & David / 2009/09/23


Yosemite, Santa Barbara och Los Angeles

Ja nu var det ett tag sen sist vi kunde skriva om det som hander har i staterna!
Vi har det iaf kanonbra, vi har varit i en nationalpark som heter Yosemite dar vi sag en av dom finaste utsikterna i varlden skulle jag kunna tro. Det var helt otroligt vackert vi var pa 7000 ft hojd och sag ut over klippor och vattenfall.
I Yosemite var det varmt ca 35-40 C och solen var stekande. Vi var i Yosemite i tva dagar och akte sen vidare till

Santa Barbara det var val ingenting specielt men helt klart vart att stanna i.
Vi sag lite pa vad shoppingen hadde att erbjuda sen tog vi oss en dag pa stranden.
Mysigas i Santa Barbara var nog enda vart boende, vi bodde hemma hos en tant som hyrde ut rum.
83 dollar tog hon for en natt sa vi stannade tva natter.


Nu ar vi framme i Los Angeles, dar det kanske inte startade som en drom. Vi parkerade utanfor USA Hostels i 20 minuter for att ga in och se om dom hadde natt rum ledigt nar vi kommer ut har vi fatt en bot pa 45 dollar, SUCK vi som betalade och allt men vi stod tydligen inte inne i rutan trots att jag (sara) guidade in david i rutan. Konstigt beslut men det ar bara att betala .

Har ska vi stanna i 3 natter och se Los Angeles. Vi har lite planer pa att aka till San Diego for vi aker vidare till Fiji den 26 september, men ingenting ar bestamt och det blir aldrig riktigt som man har tankt sig nar man ar backpacker.

Hoppas allt ar bra med er dar hemma. Jamt nar vi tanker pa hur det ar med er dar hemma eller vad ni gor sa sover ni pga av 9 timmar tidskillnad.

Vi saknar er iaf och tanker pa er nar ni sover.:)
Just ja vi har fortfarande problem med att lagga in bilder eftersom att det inte finns nagon usbuttag, men vi ska gora vart basta.

Var radda om er for det ar vi!

Andra dagen!

Nu har vi precis avklarat andra dagen pa resan. Det har vart kanonvaeder och vi har vandrat runt i shorts och linne, vi har blivit roeda som en tomater och upplevt massor. Hittils har vi bland annat besokt Golden gate, alcatraz, chinatown, fishermans warf och union square.

Tyvarr kan vi inte l'a'gga upp nagra bilder eftersom datorn pa varat hostel inte har nagot usb uttag :(. Vi har iaf redan tagit 'o'ver 200 bilder, ska forsoka l'a'gga upp vid f'o'rsta b'a'sta tillf'a'lle.  Imorgon ska vi ta bilen till Yosemite national park, darefter tankte vi ta bilen langst kusten mot Los Angeles.

Vi trivs och njuter av varje minut.

Hoppas ni har det bra dar hemma!

H'a'lsningar David & Sara



San Francisco

Nu har varat aventyr borjat, vi ar framme efter en lang resa.
 Allt gick smidigt, amerikanerna ar otroligt hjalpsamma och vaenliga.

Idag blir var forsta riktiga dag pa resan, vi har tankt utforska stan och sedan ta bilen pa en tur.

Konversation fran igar:

Sara: Excuse me, could this possibly be post street, san francisco, our gps says it is? Or have we been driving on the highway in the wrong direction?
Amerikan: Oh sweetie, ure in the wrong county,  ill help u get in the right direction. Follow me!

Nar vi borjade narma oss highway kliver amerikanen ut ur bilen i en korsning med ca 7 filer vid rodljuset. Dar han ger oss en vagbeskrivning pa en lapp.
Helt underbara mannsikor.

I morgon kommer lite bilder pa flygresan och den har dagen.

Nu ska vi ut och se pa allt det stora, aah det otroligt stort.
Halsningar
Sara och David

Imorgon åker vi!

Golden gate

Imorgon åker vi!

RSS 2.0