Nya Zeeland

Nu ar vi framme i Auckland, Nya Zeeland. Resan gick bra och vi markte inte alls av den stranga tullen, vi log hela vagen och det gick hem.

Nya Zeeland paminner otroligt mycket om Sverige, det kandes lite som om vi kom hem nar vi landade. Fordelen ar val att det ar var har medans ni har host hemma. Men det ar kallt, ni kan vanta er bilder med jackor nasta gang ca 15 C till 20 C brrr.


Eftersom vi inte hade planerat sa mycket i det har landet, bestamde vi oss for att hyra en husbil.
David ska kora pa vanster sida med en husbil, ah hall i hatten dar hemma :). Jag tror det kommer ga helt fint om inte ska det iaf bli valdigt kul att fa campa.



Nej det ar inget skamt, bilarna ser faktiskt ut sa har.  Fina va?
Ni far se kort pa varan senare, vi ska hamta upp den om nagra timmar, forst ska vi gora stan.
I gar nar vi gick en kvallspromenad insag vi att det finns massor med shopping. Tyvar haller inte budgetten till massor shopping men kanske lite. Vi kanske maste prova att hitta lite varmare klader, bikini fungerar inte riktigt har nu.


Har kommer det en bild pa hur bussen ser ut invandigt, man faller ner bordet och gor en sang pa natten.
Det har kommer bli jattemysigt tror vi. Vi ser framimot att fa sta och koka nudlar i bagageluckan.


Vi har kopt en lonley planet guide som ska hjalpa oss att upptacka Nya Zeeland.
Idag kommer vi att borja med att aka uppat till Kai Kohe. En by med urbefolkning som ska vara oerhort vacker.
Vi ska aven besoka en del nationalparker och varma kallor med gejsrar och vulkaner. Kanske aven simma med delfiner?

Det ar alltid lika kul att komma in och se hur manga det ar som laser om oss. Skriv garna kommentarer det uppskattas, sa vi vet att det ar bra med er ocksa.

Eftersom vi nu ska campa blir det kanske svart att upptadera bloggen. Om ni ar talmodiga lovar vi att lagga upp bilder till er sa fort vi kan. Vi ar tillbaka i Auckland den 17 oktober.

Vi lovar att kora forsiktigt!





Kommentarer
Postat av: Ellen

Haha, jag insåg just att det är lite ombytta roller, för ett år sedan exakt var jag på Nya Zeeland, hyrde campervan, lagade nudlar i bagageluckan i 16dagar, åkte på delfinsafari, bada i gejsrar, åkte skidor och gick runt och frös som en tok för att vi hade med oss för tunna kläder, ni var i Oslo och jobba och slet för att spara pengar. Idag bor jag i Oslo och har just kommit hem från jobbet 00.00(eftersom det är bättre betalt på kvällen) , bor i kollektiv och är ledig ca en dag i veckan, och ni är på Nya Zeeland och har allt roliga framför er! NJUT! För jag är jäkligt avundsjuk!

Haha, David det där med att köra bil på vänster sida, det kan vara lite trixigt när du står först i en fyrvägskorsning och ska svänga höger, ta då inte första filen till höger utan andra;) jag gjorde misstaget x antal ggr :P Och sen MÅSTE ni hoppa bungy i Qeenstown, eller Nevis hette det tror jag, ni får inte lämna NZ förens ni slängt er ut i luften 134meter upp! Det bästa jag någonsin gjort! :D

Ha det underbart! /Ellen B

2009-10-08 @ 00:39:06
Postat av: Andreas

Halloj!



Fasen vad det låter skoj! Det är minsann lite skillnad från familjelivet - har är det mycket bajs och kräks å sånt... men det kanske det är hos er också! :)



Hoppas ni har det superbra - det verkar ju så.



Kram som attan!



Kusin Andreas

2009-10-08 @ 10:46:59
Postat av: Uffe (pa)

Hej på er!



Ni lyckliga själar. Passa på och njut innan vardagen kommer ikapp er. Här har vi kallare än i Sibirien hörde jag just på radion. Nu ska jag iväg och träna. Sverige vann mot Albanien igår men Portugal slog som väntat Malta så det blir inget Wm för S nästa år, trist. Sköt om er. Massor av kramar till er båda/Pa

2009-10-15 @ 17:06:49
Postat av: Pappa & Jessica

Gratulerar till förlovningen!Vi är jätteglada att kunna följa er på eran superresa.Kul med alla bilder.Här hemma är det som sagt "något kyligt".Vinterjackor ska snart inköpas.Fortsätt att ha en trevlig resa.Ta hand om er! Vi hörs snart igen!Puss och kram från oss./Pappa,Jessica,Oskar och Jakob.

2009-10-15 @ 17:55:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0